Ga je mee naar Ithaca?

Ik wil je mee nemen naar een late zomeravond in 2011. Ergens rond middernacht om precies te zijn. Op de dansvloer stonden ze klaar, het koppel dat hun 25-jarig huwelijksjubileum vierde in een toverachtig decor gevuld met prachtige mensen. Klaar voor de openingsdans. De eerste noten klonken. Mooi, iets origineels dacht ik nog... geen grijsgedraaide nummer 1.

In plaats van een zangpartij klonk er een verteller. Het was Sir Sean Connery, toevallig één van mijn favoriete acteurs, die een tekst las op de tonen van Vangelis. Het zal ook aan zijn doordringende stem gelegen hebben, maar toen ik helemaal in de sfeer was, kwam de tekst van het nummer stevig bij me binnen... As you set out for Ithaca, hope that you journey is a long one...

Terwijl de laatste noten speelden en het dansfeest losbrak, moest ik eerst even bekomen. Wat was dit? Deze tekst wou ik kennen. Even snel naar buiten en opzoeken wat ik hierover kon vinden. Het bleek een Grieks gedicht van Kavafy. Wauw, dit was zo mooi...

Het zaadje was geplant. In de jaren die volgden bleef de boodschap van het gedicht altijd vooraan in mijn geheugen gegrift. Op de momenten waarop enige externe motivatie welkom was, knalde dit gedicht uit de boxen. 100% opgeladen op vier minuten tijd.

Dit gedicht heeft zonder twijfel mijn zoektocht naar persoonlijke groei in gang gezet. Dit gedicht heeft ervoor gezorgd dat ik volop geniet van de reis en heeft me geleerd dat de bestemming me niet zal ontgoochelen. Zonder die bestemming had ik de reis nooit aangevangen.

Mijn reis brengt me nu langs hier. ​

Als zelfstandig verzekeringsagent zet ik me dagelijks met hart en ziel in om de dromen en doelen van mijn klanten te beschermen.

Sinds geruime tijd merk ik alsmaar vaker dat steeds meer mensen op zoek zijn naar hun echte dromen in doelen in hun leven.

Betekenis geven aan je leven, dat klinkt eenvoudig maar dat is het allerminst.

Daarom help ik je nu ook als prioriteitscoach bij het ontdekken, plannen en beleven van jouw ideale droomleven.

Een zinvol en voldaan leven.

Samen zetten we de prioriteiten in de juiste volgorde.

De reis naar een betekenisvol leven, privé en zakelijk, is eigenlijk eenvoudig: geloof in jezelf, maak een plan, wijk er niet van af.

Maar toch…. veranderen is moeilijk... verandering volhouden vergt discipline.

Daarom wil ik heel precies weten hoe jouw droomleven eruit ziet. Of je ‘on track’ bent. Waar de schoen wringt. Want dat is waar ik waarde toevoeg. Wensen in logische doelen vertalen, obstakels (h)erkennen en aanpakken, gerichte acties plannen. In ieder gesprek staat de mens centraal, mentaal, emotioneel, spiritueel, fysiek en financieel.

Samen verslaan we dat uitstelgedrag, samen gaan we op zoek naar wat echt belangrijk is in jouw leven en naar wat jou echt voldoening geeft.

Start vandaag nog met het bouwen aan je nieuwe ideale leven. Stop jouw frustraties, verlaag je stress en verklein de pijn.

Nooit meer uitstelgedrag.

Want zoals Confucius 2500 jaar geleden reeds zei:

Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden.

Het tweede beste moment is NU...

Laten we samen jouw boom planten!

Als jonge papa in een gezin met twee jonge kinderen weet ik maar al te goed dat de tijd razend snel voorbij vliegt.

Dat je wil genieten van het moment, dat je wil leven in het nu, dat je ook wil sparen voor later, dat je je kinderen de juiste dingen wil leren en hen goede waarden en normen wil mee geven.

Dat we zelf op school wel boekhouden kregen, maar dat we nooit echt met geld leerden omgaan.

Geld is een middel, geen doel. Geld is een ruilmiddel. Met geld kan je namelijk arbeidstijd van iemand anders ruilen voor iets dat jij hebben wil...

Laten we samen jouw boom planten.

Dit allereerste bericht wil ik graag afsluiten en samenvatten met een quote van Jim Rohn, een van mijn grote inspiratiebronnen:

Iedereen moet ooit kiezen uit twee pijnen: de pijn van discipline of de pijn van spijt. De pijn van discipline weegt echter vele duizenden malen lichter dan die van spijt.

Wil je graag bijpraten of kennismaken bij een kop koffie? Stuur me dan even een bericht.

Vergeet je niet te laten betoveren door dit mooie gedicht...